Apr 10, 2009

ILMU KEBAL AIR 2

SELURUH RAKYAT MALAYSIA SUDAH TAU. KABINET SUDAH PUN DIBENTUK, GANDINGAN YANG 'POSITIF' ? LAJU MEDIA MEMUJI BAGAI NAK RAK, SEDANG MARHAEN MASIH TERPINGA. KUNUN NYA ITU KABINET DS NAJIB, TAPI BETUI KA..? RAMAI PENIAGA MELAYU NAK LIHAT, APA NAMA..., PERUBAHAN SELEPAS TIADANYA MENTERI PEMBANGUNAN USAHAWAN..


LUPAKAN SEKEJAP SOAL POLITIK, HARI KEDUA DAN KETIGA MENUNTUT ILMU KEBAL AIR, SESEORANG YANG CUKUP GLAMOUR SEOLAH NAK IKUT SERTA. WALAU TAK PERNAH BERSUA, MR OS MEMANG PERAMAH DAN BIJAK BERHUJAH..MR OS SINGGAH SEBENTAR BEREHAT SELEPAS TAMAT SHOOTING BERDEKATAN MELAKA. SYABAS MR OS, TAK LAMA LAGI TENTU DAPAT GELARAN DATUK. JIKA JASA PELAKON RIBUAN BATU BOLEH NAMPAK INIKAN PULA JASA DI DEPAN MATA..LATIHAN PENGIKISAN YANG MENCABAR, JANGAN LAKUKAN TANPA TUNJUK AJAR SIFU. JIKA ANDA TAK CUKUP AURA DI PERUT, PASTI PUTUS URAT KENTUT..

PERCAMPURAN DUA BENDASING MENGHASILKAN LAPISAN KEBAL PERINGKAT PERTAMA. OLAHAN HARUS SEMPURNA JESTERU ITU TUK PENGHULU MENUNJUK BAKAT..HIKMAT PENGIKISAN TERPAKSA DIAMBIL ALIH DEK SPEAKER KERANA YANG SEBELUMNYA TAK CUKUP AURA. INGAT.., DONT TRY THIS AT HOME..LAPISAN PERINGKAT KEDUA ILMU KEBAL BOLEH TERHASIL DENGAN LEBIH CANTIK JIKA KITA YAKIN, BERINOVASI, BERANI DAN BERLATIH TIAP HARI..


"TAK KENAL MAKA TAK CINTA." ADA ORANG KATA: DARI MANA DATANGNYA LINTAH? DARI SAWAH TURUN KE KALI, DARI MANA DATANGNYA PAYAH? DARI MATA TURUN KE HATI.."SEORANG YANG GARANG TAPI BANYAK PEMINAT INI SEDANG DI UJI DEK SIFU UNTUK MELAKSANAKAN LAPISAN KETIGA ILMU KEBAL AIR. SYABAS..ILMU KEBAL AIR DAH PUN BERMULA RATUSAN TAHUN DULU TAPI KINI SEPERTI TAK PENTING PULAK MALAH KEKADANG DIABAIKAN. APA TEKNIK TERAWAL ILMU KEBAL AIR HUJAN? BAWA DAN PAKAI LAH PAYUNG SEMASA HUJAN. DAH.. MOH TURUN..


TAK CUKUP DI GELANGGANG SILAT, SIFU YANG BERWIBAWA INI MENURUNKAN ILMU DI ATAS MEJA SEBELUM PENUNTUT BERPENCAK SECARA BERKUMPULAN.


LATIHAN BERKUMPULAN GABUNGAN 6 SEKAWAN YANG DIBERI NAMA JOLOKAN 'KALIS WIBAWA' SEDANG BERUSAHA MENYERAP ILMU DI AJAR SIFU.HARI PENENTUAN 'JUDGEMENT DAY' BAGI MENGUJI TAHAP ASIMILASI ILMU KEBAL AIR YANG BERJAYA DISERAP DI DADA PENUNTUT.


WALAU PUN MENUNTUT BERSAMA PADA GURU YANG SAMA, NAMUN KITA TAK LEPAS DARI DI UJI BERASINGAN. WALAUPUN HIDUP KITA PENUH DENGAN RAKAN DAN SAHABAT HANDAI TAPI KITA PASTI AKAN DI SOAL DALAM KUBUR DAN KITA JUGA KENA JAWAB SEORANG DIRI.. LULUS..? GAGAL..?

2 comments:

yez_zzza said...

SETELAH ABIS ILMU DISERAP... KENALAH DIUJI NGN PELBAGAI SOALAN.. DEMI MEMANTAPKAN LG PENGETAHUAN... SEMOGA LULUS DENGAN SEGALA UJIANNYA...

* SIFU NAK MENILAI SEJAUH MANA PEMAHAMAN ANAK BUAHNYA SETELAH ILMU DITURUNKAN...

kontraktorwibawa.blogspot.com said...

TENGAH BERDEBAR NI TUNGGU RESULT..

ORANG MELAKA CAKAP TENGAH DEDAU..

BETUI KA YEZZZZA?